Blue Moonlight's World Maltese

 

Kezdőlap írjon nekünk

 

 

 

 

ÁLMAINK KISKUTYÁJAAz elmúlt évek tapasztalatai alapján, a kiskutya vásárlással kapcsolatban néhány fontos dolog fogalmazódott meg bennem!

Saját érdekünkben az alábbi szempontok alapján válasszuk ki álmaink kiskutyájának a tenyésztőjét:

-A lelkiismeretes tenyésztőt érdekli, hogy miért az adott fajtát választottad és hogyan fogsz gondoskodni róla.

- A lelkiismeretes tenyésztő a kiskutya igényeinek megfelelően, a számára legtökéletesebb gazdit szeretné megtalálni és az érdeklődők közül e szerint választ.

- A lelkiismeretes, felelősségteljes tenyésztő bátorítja a gazdikat, hogy tartsák a kapcsolatot a tenyésztővel, örömmel ad szakmai tanácsot a kiskutya nevelésével, tartásával kapcsolatban.

- A felelősségteljes tenyésztő írásban garantálja a kölyök egészségét és garanciát vállal a rejtett, genetikai rendellenességekre vonatkozóan.

- A felelősségteljes tenyésztő kivonja azokat a kutyákat a tenyésztésből amelyek genetikai betegségeket örökítenek.

- Az igazi, elkötelezett tenyésztő időt, energiát és pénzt nem kímélve generációról-generációra tökéletesíti a szeretett fajtáját. Teljes felelősséggel egy, maximum két fajtát nemesít.

- Az igazi tenyésztőnél a kiskutyák törzskönyvesek (a törzskönyv kiváltásának az ára 6000 ft) és a kedvencnek vásárolt kiskutyák ivartalanítva vagy ivartalanítási megállapodással kerülnek az új tulajdonosukhoz.
Egy törzskönyv nélküli kiskutya származása és fajtája kétséges, garantáltan szakmaiatlan, felelőtlen szaporítás eredményeként jön létre!

- A felelősségteljes tenyésztő a kutya érdekében vállalja, hogy még felnőtt korában is visszafogadja az általa tenyésztett kutyát. Ha nem tudja megtartani, szerető, gondoskodó családba helyezi őt.

- Az igazi tenyésztő folyamatosan betartja a fajtaklub tenyésztési szabályzatát, egészségügyi szűrővizsgálatokat végeztet, tagja a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségének.

- A valódi tenyésztő számára fontos a nemzetközileg elismert küllembírók szakvéleménye, ezért aktív résztvevője a magyarországi és külföldi kutyakiállításoknak.

- Személyes találkozás alkalmával győződjünk meg arról, hogy a kiskutya rendes állatorvosi ellátásban részesült, testileg és lekileg ép és egészséges, a környezete tiszta.

- Ne lepődjünk meg ha álmaink kiskutyájára néhány hetet vagy hónapot várnunk kell.

Ha kiskutyát vállalsz, legyél felelősségteljes, gondoskodó tulajdonos!